سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در خصوص فیلم های منتشر شده از قوطی های کنسرو ماهی که از پنبه برای تولید آنها استفاده شده است، گفت: تمام عضلات و اجزای عضلانی بدن حیوانات و نیز انسان که ما آنها را می بینیم از اجزای کوچکتری تشکیل شده اند که کوچکترین جزء این عضلات که با چشم غیر مسلح دیده می شوند، تارچههای یا میوفیبریم هستند.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در خصوص فیلم های منتشر شده از قوطی های کنسرو ماهی که از پنبه برای تولید آنها استفاده شده است، گفت: تمام عضلات و اجزای عضلانی بدن حیوانات و نیز انسان که ما آنها را می بینیم از اجزای کوچکتری تشکیل شده اند که کوچکترین جزء این عضلات که با چشم غیر مسلح دیده می شوند، تارچههای یا میوفیبریم هستند.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر رحمت اله افشار عنوان کرد: این تارچه ها خود از قسمت های دیگری ساخته شدند و با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند.
وی ادامه داد: گاهی کودکانی که علاقهمند به گوشت نیستند در هنگام خوردن گوشت آن را مدام در دهان چرخانده و میجوند و در نهایت آنها را پس میدهند و قادر به قورت دادن آنها نیستند.
دکتر افشار افزود: گوشت ماهی نیز وقتی در دیگ پخته و در اتوکلاو قرار میگیرد اجزای پروتئینی و بافتهای همبندی که بین آنها هستند و ساختارهای پروتئین آنها از بین رفته و وقتی در دست تحت فشار قرار میگیرد این اجزا از هم جدا شده و به اجزای کوچکتری که به آن میوفیبریم گفته میشود و یافته های عضلانی تجزیه می شوند.
وی تصریح کرد: این الیاف های عضلانی به الیاف های پنبه و پشم شباهت دارند و این بافت عضلانی در سایر حیوانات، ماهی ها، چهارپایان، پرندگان و نیز در انسان ها نیز به همین صورت است.
وی یادآور شد: به هیچ عنوان در قوطی های کنسرو ماهی از پنبه یا هر مواد دیگری استفاده نمیشود و کنسرو ها از انواع ماهی های مجاز هستند که خود کنسرت کردن نیز یک فرایند نگهداری است.
دکتر افشار با اشاره به شایعه استفاده از مواد افزودنی نگهدارنده در قوطی های کنسرو ماهی، خاطر نشان کرد: در این قوطی ها به هیچ عنوان ماده نگهدارنده وجود ندارد چون خود کنسرو کردن یک روش نگهداری مثل انجماد خشک کردن و یا دودی نمودن است و نیازی به اضافه کردن ماده افزودنی نمی باشد.